Houtwerk Paul
Projecten
Schoenenkast

Nadat ik de specifieke wensen voor de kast met de klant heb doorgesproken, heb ik twee ontwerpen gemaakt. De tekening hiernaast toont het definitieve ontwerp. Deze kast wordt het, zo nu kunnen we aan de slag. Eerst het hout gezaagd, daarna heb ik de verbindingen gemaakt. Vervolgens wordt het geheel stapje voor stapje in elkaar gezet. Als de kast uiteindelijk in elkaar zit kan ik met de afwerking beginnen.

Het resultaat is een unieke schoenenkast voor in de gang.

Brievenbus

Laatst ruimde een van de buren de garage op en vroeg mij of ik nog iets met het hout kon doen. We waren toe aan een nieuwe brievenbus en dat hout kon ik mooi gebruiken. Vaak komt het niet uit en zit je te prutsen om het geheel bij elkaar te sprokkelen. Dat viel deze keer mee, op een stukje na kon ik de hele brievenbus eruit halen. Het is toch leuk om te zien wat je er dan nog van kunt maken.

Reclame voor mezelf en tevens een nieuwe brievenbus.

Renovatie tuinbank

Deze bank is weer een plaatje, de bank is geheel uit elkaar gehaald en alle verbindingen zijn hersteld. De linker zijkant is in z'n geheel vernieuwd. Er is maar één nieuwe regel ingegaan. De oude regel heb ik gebruikt voor de linkerzijkant en het overige hout is gemaakt van reststukken.

Renovatie tuinbank Renovatie tuinbank
Stoelen restauratie

De stoel ziet er nog redelijk uit maar het geheel is wankel. Dat blijkt ook wel als ik de stoel uit elkaar haal. De pen-en-gatverbindingen liggen alemaal los. Er is gepoogd om de stoel met schroeven bij elkaar te houden. Maar dat werkt niet. De verbindingen zijn ontdaan van lijm en opnieuw passend gemaakt. Het resultaat een stevig stoeltje wat er weer als nieuw uitziet.